Diensten

Jeugdzorg

Reguliere begeleiding

Samen met de cliënt en netwerk omheen ondersteunen we op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, sociale contacten, geestelijk en lichamelijk welzijn, financiën en administratie.

Specialistische zorg (SKJ geregistreerd)

Naast reguliere begeleiding geven we ook specialistische zorg begeleiding als er sprake is van een psychiatrische stoornis, ernstige gedragsproblemen, complexe problematiek of bijkomende problematiek. Dat vraagt hulp met specifieke deskundigheid. Wij bieden hulp bij complexe en specifieke probleem waarvan de zorg in de eerste lijn meestal niet voldoende is.

WMO-begeleiding

Wij bieden begeleiding aan mensen die structuur en regelmaat in hun leven nodig hebben.

Wij ondersteunen u zodat u zichzelf kan redden op verschillende gebieden. U krijgt individuele begeleiding waar nodig is om uw zelfredzaamheid te vergroten. Deze vorm van begeleiding is precies afgestemd op uw situatie.

Bij de begeleiding hanteren we de instrument zelfredzaamheid Matrix om de mate van zelfredzaamheid van de cliënt eenvoudig en volledig te kunnen beoordelen.

ZRM-matrix-hulpverlening

Gezinsondersteuning

Gezinsbegeleiding/coach

Bij deze hulp gaat het om gezinnen en kinderen met complexe problematiek met ouders die ook veel problemen hebben waardoor ze tekortschieten in ouderschap. Dit kan komen door opvoedproblemen, psychiatrische problemen, verstandelijke beperkingen en verslavingsproblemen. Het kan zijn dat het hier niet gaat om een probleem maar dat de problematiek zich afspeelt in meerdere levensgebieden wat vraagt om een multidisciplinaire inzet en aanpak. Hier wordt zorgvuldig gekeken welke hulp het beste past bij het kind en het gezin.

Ouderbegeleiding/ opvoeding

Deze behandeling is bedoeld voor ouders en verzorgers met kinderen die zich zorgen maken over de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen. In samenwerking met een zorgprofessional wordt er een plan van aanpak gemaakt door eerst een hulpverlening aanpak op te stellen. Hierin staat onder andere hoe ouders als eerste aan de slag moeten gaan en wat ze daarbij nodig hebben.

sada-hulpverlening-gezinsondersteuning

Psychische zorg

Veel mensen voelen zich wel eens gespannen, angstig, lusteloos of depressief, dit kan verschillende redenen hebben.  Als deze gevoelens langer dan twee weken aanhouden dan kan het raadzaam zijn hulp te zoeken.

Deze gevoelens kunnen psychologische en/of biologische (genetische aanleg) oorzaken hebben. Er kunnen meerdere factoren een rol spelen. Bijvoorbeeld jouw omstandigheden: spanning thuis of op het werk of  aangrijpende gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden. Je kunt het gevoel hebben de regie, het overzicht kwijt te zijn.

Hoe ga je met deze klachten om? Heb je als persoon de neiging je terug te trekken of te isoleren en vind je het moeilijk om steun te vragen aan anderen, dan is de kans groter dat je klachten ernstiger worden en langer aanhouden.

Graag staan we je terzijde om te kijken naar oorzaken en je te helpen er een uitweg in te vinden.

Psychische hulp